• Fodboldlinjen på Haarby Efterskole
  • Fodboldlinjen på Haarby Efterskole
  • Pigefodbold på Haarby Efterskole

Business-retningen

Sprog, Sport & Business er retningen for dig, der er vild med business, innovation og projektarbejde og vil blive klogere på det, mens du er på efterskole

Du får grundlæggende undervisning i fag som business engelsk og business økonomi – og så bygger vi ovenpå med business innovation. En masse spændende og anderledes undervisning og praktisk arbejde inden for innovation, projektledelse, kreativ idegenerering, prototyper, samarbejde, præsentationsteknik osv.

I løbet af året gør vi et stort nummer ud af at koble teorien og undervisningen til det virkelige liv, og derfor arbejder vi også sammen med virksomheder om rigtige erhvervs-cases, deltager i innovations-konkurrencer og tager på virksomhedsbesøg! Se mere om virksomhedsbesøgene nederst på siden.

Du får også viden om bl.a. marketing, branding, reklame, business-etik og virksomheds-etablering på både dansk og engelsk, og vi tager på en fed studierejse til en europæisk storby!

...og så får du selvfølgelig en masse idræt, når du vælger én af vores fem fede idrætslinjerHåndboldFodboldDansGolf og Badminton.

Overvejer du HHX / handelsskolen...

... men er du ikke helt afklaret? På Business-retningen bliver du klogere på emner inden for business og innovation, og vi arbejder også på, at du skal blive afklaret om dit valg af ungdomsuddannelse. Mange af vores business-elever vælger at fortsætte på HHX / handelsskolen efter deres efterskoleophold – men en fremtid inden for business og innovation kan starte mange forskellige steder.

BYG BRO MED BUSINESS!

Boglige fag:

• Cambridge engelsk
  • Matematik

Vælg et 2. sprog:

• Tysk
  • Goethe tysk
  • Spansk
  • Fransk

Retningsfag/aktiviteter:

• Business Basics
  • Business Innovation
  • Business English
  • Relevante ekskursioner og studietur til en europæisk storby

Samarbejde med virksomheder

Lintex

I oktober 2016 besøgte eleverne på Haarby Efterskole virksomheden Lintex, som er en af de største aktører på det nordiske marked for visuel kommunikation og afskærmning til kontorer, uddannelsesinstitutioner og offentlige områder.

Direktør Bo Harpsøe fortæller om Haarby-elevernes samarbejde med Lintex:

”Vi havde besøg af eleverne på Haarby Efterskole i en hel dag, hvor de lærte om produktudvikling og innovation i forhold til vores produkter. Vi har desuden stillet nogle af vores produkter - nogle innovative tavler, som man kan flytte rundt med i klasselokalerne - til rådighed for eleverne.

Det var en super god oplevelse for os at have eleverne i huset. De havde en smittende entusiasme og gav en god dynamik i huset. Samtidig var de meget rolige og fokuserede, da de skulle arbejde sammen i grupper. De var meget koncentrerede og engagerede og stillede masser af interesserede spørgsmål. Og jeg var ærligt talt imponeret over, hvad de på så kort tid kunne komme op med af kreative og konstruktive ideer. Det siger meget om skolen og tegner godt for eleverne, synes jeg.

På baggrund af besøget på Lintex og de tavler, som virksomheden har stillet til rådighed for skolen, skal eleverne udarbejde nogle projekter med fokus på produktudvikling og innovation. Jeg er spændt på at se, hvad eleverne har fået ud af virksomhedsbesøget hos os og af at bruge vores produkter.”

Odense Håndbold
En anden organisation, som har haft gavn af samarbejdet med eleverne på Haarby’s Business-linje, er Odense Håndbold. Efter et besøg i klubben, hvor eleverne fik mulighed for at danne sig et indtryk af hallen og klubben i det hele taget, har eleverne udarbejdet projektopgaver med temaet ”Hvad skal der til for at få fat i målgruppen mellem 20 og 35 år?”.

Det er der ifølge Kim Hansen, Kommerciel chef i Odense Håndbold, kommet nogle kreative løsninger ud af:

”Samarbejdet med eleverne på Haarby har givet os et andet syn på nogle af de ting, som vi ellers måske har stirret os lidt blinde på. Eksempelvis om menuen i cafeteriet trænger til en fornyelse, om musikken i hallen er for gammeldags, og om farverne på hjemmesiden er det rigtige.

Jeg synes, at eleverne har formået at tænke kreativt. De er gået meget dedikerede til opgaven, og vi har fået ny inspiration i forhold til, hvordan vi fremadrettet skal tiltrække nye kunder og aldersgrupper til klubben. Så alt i alt har det være en positiv oplevelse at samarbejde med eleverne, og det er tydeligvis nogle meget engagerede unge mennesker, der er godt på vej ud i livet.”