Vil du have endnu mere idræt?

Vælg mellem vores spændende idrætsvalgfag!

Forsiden » Sport » Valgidræt

Valgidræt

På Haarby Efterskole får du mulighed for at krydre dit efterskoleår med andre spændende sportsgrene, som du måske ikke har prøvet før.

Idrætsvalgfagene skifter 3 gange om året. Herunder kan du læse mere om nogle af de idrætsvalgfag, som vi typisk udbyder – disse kan dog variere fra år til år.

Triathlon

Udover linjeidræt og valgidræt skal alle elever også deltage i obligatorisk triathlontræning; både for at komme i god form, men også for at gennemføre et triathlon.

Læs her om den obligatoriske triathlontræning

Kodeord: koncentration, spilleglæde og holdspil…
I volleyball er der fokus på at ramme den enkelte spillers niveau. Vi forsøger at inddele holdet i grupper, der niveaumæssigt passer sammen, så alle kan være med.

Formålet med træningen er, at alle får en øget teknisk kunnen, en større boldsikkerhed og en forståelse for spillet. Det er de tre nøgleord, som er vigtige i god volleyball.

I begyndelsen af forløbet er der en del træning i de tekniske færdigheder med henblik på at få grundslagene på plads – derefter bygger vi ovenpå.

Kan du lide af få sand mellem tæerne og sol i øjenene, så er beachvolley måske noget for dig? Der spilles på skolens to beachvolleybaner, hvor eleverne også kan spille i fritiden. I vinterperioden spilles volleyball i idrætshallen.

På Haarby Efterskole har eleverne mulighed for at dyrke forskellige idrætsgrene, som tager udgangspunkt i det våde element. Alt efter årstiden benytter vi os af, at Haarby ligger tæt på havet eller af den lokale svømmehal.

Windsurfing
Fra skolestart til efterårsferien og igen fra maj til skoleåret slutter, udbydes der windsurfing som valgfag. Skolen råder over komplette windsurfere med våddragter og redningsveste. Undervisninen foregår i et lavvandet område i “bunden” af Helnæs Bugten, hvor forholdene altid er trygge og sikre.

Havkajakker
Vi har derudover mulighed for at tilbyde undervisning i havkajaksejlads, der kan indgå som en del af surfundervisningen samt i forbindelse med weekendarrangementer.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i surf- og kajakundervisningen udover gåpåmod og lyst til nye udfordringer.

Er du den nye Wozniaki?
Om man er til serv og volley eller hellere vil slå et passérslag fra baglinien… – det har eleverne mulighed for at finde ud af, hvis de vælger tennis som valgidrætsfag. Og er man begynder, er der også plads til at få prøvet talentet af.

Der trænes i tennisspillets mange forskellige slag og spilsituationer – fysisk, taktisk og til tider teoretisk, hvis vejret driller.

Undervisningen foregår på Haarby Tennisklubs baner, hvor vi desuden har mulighed for at spille i fritiden, så meget som tiden og lysten tillader.

Sol, sand mellem tæerne og håndbold
Standhåndbold er tempofyldt, fysisk krævende og frem for alt rigtigt sjovt. Så har du mod på action, sand i tæerne, et godt grin, masser af sved på panden og en god gang håndbold, så er strandhåndbold helt sikkert noget for dig.

Håndboldtræningen er en blanding mellem teknisk og fysisk træning og selvfølgelig masser af kampe.

Strandhåndbold er for alle, der kan kaste en bold, men har man håndbolderfaring i forvejen, skader det ikke.

Vi spiller på skolens egen lækre strandhåndboldbane.

På HE har vi også en håndboldlinje.

Homeruns og masser af action
Nu har du chancen for at lære den amerikanske nationalsport nærmere at kende.

Softball er et spil, der indeholder mange forskellige elementer, men hvor især de tekniske og taktiske færdigheder udordres.
Eleverne lærer at pitche, batte, catche og måske at slå et vaskægte homerun!

Softball er et rigtigt sjovt og udfordrende spil, der kun bliver bedre i takt med, at man lærer spillets regler og finesser.

Kør vildt…
Mountainbike som valgidræt handler om at komme ud i naturen på cyklen. Du vil blive mødt af en fantastisk natur ved skov og strand, og der kørers ture både på vej og i skov og mark. Så har du lyst til sved på panden, gode naturoplevelser og et godt sammehold med de andre, så skal du vælge mountainbike som valgidræt.

Bemærk, at du selv skal medbringe en cykel.

Action, tempo og teknik = floorball
Er du til tempo, action, sved og fuld drøn på, så er floorball lige noget for dig.

Indendørs hockey har de fleste prøvet, og her er muligheden for at komme til at lære mere teknik og få spillet en masse kampe.

Udover at spillet er teknisk og taktisk krævende, stiller floorball krav til din kondition, så din fysik bliver også udfordret. Floorball kan vælges af alle, uanset om man har spillet tidligere eller ikke.

Boksning eller boldtræning?
Baller af stål er sved på panden, smil på læben, spændstighed og ikke mindst…..baller af stål! Deltagerne vil i faget blive præsenteret for alsidig træning, som tager udgangspunkt i forskellige elementer fra fitness. Fokus er at træne de store muskelgrupper, og træningen varierer mellem styrke-, udholdenheds-, og intervaltræning.

Deltagerne får helt sikkert sved på panden – og en god samvittighed bagefter…

Bold med fjer...
Træningen varierer mellem slagtræning, tekniske og taktiske øvelser, og så skal vi selvfølgelig spille en masse kampe.

Du kan vælge badminton, uanset hvilket niveau du befinder dig på, idet træningen tilrettelægges således, at den møder den enkelte på det niveau, hvor man befinder sig.
Der vil også være mulighed for at stifte bekendtskab med skumtennis.

Læs også om vores badmintonlinje.

Hop højt…
Basketball som valgidræt kan udbydes både som street og indendørsbaketball. Basketball giver sved på panden, god kondition og du lærer at ramme kurven….! Så har du lyst til at spille basketball, træne teknikken og fysikken,samt spille masser af basketkampe, så skal du vælge basket som valgidræt.

NFL here we come!
Amerikansk football er spillet, hvor du bliver udfordret fysisk og taktisk. Du lærer om regler og taktikker, du lærer at kaste og tackel så det synger i knoglerne.

Så er du klar på et spil med action og masser af fysik, så er amerikansk football måske noget for dig?

Indendørs jernhest…? Ja tak

Spinning er for dig:

  • der elsker høj puls.
  • der kan lide at presse dig selv.
  • der gerne vil forbedre din kondition til god musik på en cykel indendørs.

Træningen foregår i Pilegårdens Motionscenter tæt på skolen. Deltagerne vil blive guidet igennem et program, der tilgodeser den garvede cykelrytter såvel som den uerfarne cyklist.

Alle kan være med og der er garanti for sved på panden og fornyet energi efter træningen!

Dans a la carte
Dans i alle afskygninger og genrer.. Du kan være med til at sætte dit præg på indholdet, hvilken stilart brænder du for?

Så elsker du at danse, og vil du gerne prøve forskellige stilarter, så har du chancen nu, uanset om du er til hip hop, street, funk eller showdance…

Og har du dans som linjefag, kommer du til at træne 4 gange om ugen.

Krop og hjerne
Idrætsteori er faget, hvor du arbejder med elementer som målsætning, mental træning, psykologi, samt en masse andet spændende du kan bruge i dit liv.

Så har du lyst til at lære mere om krop og psyke, er du kommet det rigtige sted.

Træning for både krop og sjæl
“Wellfit” er en blanding af smidigheds-, styrke- og afspændingsøvelser, der både forbedrer kropspændingen, styrken og bevægeligheden, men også koncentrationen og afspændingen.

Øvelserne kommer f.eks. fra udstrækning og yoga eller fra forskellige afspændingsteknikker.
Der skal trænes og afspændes, og der arbejdes med både krop og sjæl.
Du er velkommen, hvis du gerne vil arbejde med kroppen og hjernen på en ny måde – og helt sikkert, hvis du vil prøve noget nyt og anderledes.

Er du en fisk i vandet?
Svømmetræning er for dig der elsker at svømme – eller som gerne vil blive bedre. Udover svømmetræning bliver der også tid til forskellige lege og konkurrencer i det våde element.

Så om du er rutineret svømmer, nybegynder, dreng eller pige har ingen betydning for at vælge svømning.

Teknik, tempo og sydamerikanske rytmer
Indendørsfodbold er for dig, der elsker det hurtige tekniske fodbold med fuld knald på. Fokus vil være på den tekniske del af spillet, og så skal der selvfølgelig spilles en masse kampe.Indensdørsfodbold kan vælges af både drenge- og piger – også hvis du ikke har fodbold på linie.

Vi deltager også i Efterskoleturneringen i indendørsfodbold.

Futsal
Futsal har sine rødder i det sydamerikanske, så her er chancen for at dyrke den specielle form for indendørsfodbold kaldet futsal. Futsal spilles med en lidt anden bold, men ellers er princippet det, vi kender fra traditionel indendørsfodbold.

Kom i form – løft noget jern
Du kan vælge styrketræning som valgidræt. Vi træner i skolens motionscenter, hvor der findes både maskiner og løse vægte, løbebånd, spinningcykler, romaskiner mm.

Du lærer at benytte de forskellige maskiner og vægte, og du vil få lagt dit individuelle træningsprogram. Målet er at få styrket den generelle fysiske form, men selvfølgelig også at træne med henblik på den linieidræt du har.

Du kan også bruge faciliteterne i arbejdet med at genoptræne efter en skade, eller hvis du bare har lyst til at selv træne i din fritid.