Triathlontræning

Oplev rusen ved at gennemføre HE Triathlon!

Forsiden » Sport » Triathlontræning

Triathlontræning

Hvor går dine grænser?

Svømning, cykling og løb kombineres til en spændende og udfordrende sportsgren.

Træningen strækker sig over alle onsdage 1. modul frem til efterårsferien, og er obligatorisk for ALLE elever,

Eleverne gennemgår en af de første dage efter sommerferien en coopertest, som herefter anvendes til at dele eleverne ind i 5 hold, efter deres fysiske træningsniveau. Dette for at sikre at hver enkelt elev modtager den mest optimale træning.

“Følelsen efter løbet var ubeskrivelig..jeg lærte min grænser at kende” (elevcitat)

Når eleverne er blevet delt i hold, roterer holdene imellem de tre sportsgrene på skift, således at der altid er to hold der cykeltræner, to hold der løbetræner og et hold, der er i svømmehallen.

HE TRIATHLON

Formålet med træningen er højne det generelle fysiske niveau, men det store mål er at gennemføre vores årlige HE TRIATHLON, hvor alle elever skal gennemføre et triathlonløb, der ligger fredagen før efterårsferien.

Eleverne bliver i mindre hold sat igang i svømmehallen fredag morgen, hvor de skal gennemføre en 800 meter lang svømmedistance. Herefter går turen, så hurtigt som muligt igennem omklædningsrummet, hvor der skiftes til cykeltøj. Så venter der 4 omgange på en 10 km lang kuperet cykelrute, hvor deltagerne efter hver omgang kommer igennem målområdet, hvor der er mulighed for at få fyldt væskedepoterne op og få lidt at spise. Når cykelturen er vel overstået, skiftes der til løbesko, og så går turen ud på 2 omgange på en 4 km lang løberute inden triathlonløbet er gennemført.