Se facebook opslag

Badmintonlinjen på Haarby Efterskole

Brænder du for den lille korkstump med de 16 velvalgte natur-fjer? Og vil du have et fedt år med fokus på dit spil? Så er badmintonlinjen på Haarby Efterskole et godt bud. 

På Haarby Efterskole tilbyder vi en helhedsorienteret badmintontræning til drenge og piger i 10. klasse i fede omgivelser og gode faciliteter.

På badmintonlinjen er vi et hold. Vi vinder sammen og taber sammen, griner og græder sammen. Mange ser badminton som en individuel sport - men uden en stærk holdånd, hjælp, vejledning og kampråb bliver man ikke en bedre badmintonspiller.  

Vores badmintonlinje er for dig, der brænder for badminton, og som ønsker et år fyldt med fede badmintonoplevelser. 

Hvad forventer vi af dig som HE-badmintonspiller: 

  • At du tager badminton 100% seriøst.
  • At du er klar på at spille kampe på dit niveau. 
  • At du vil være med til at gøre dine holdkammerater bedre. 
  • At du er klar på at udvikle dig - både som badmintonspiller og som menneske. 

Den daglige træning på badmintonlinjen

Vi træner badminton 3 x 1 1/2 time om ugen. Træningen består af en teknisk og taktisk del, en fysisk del samt kamptræning. Alt sammen med et individuelt fokus. Humør er vigtigt for at opretholde en høj træningsmoral, så vores trænere søger at variere træningen med sjove og spændende øvelser. Vi er altid på gulvet med en ketcher i hånden, klar til at guide dig hvornår det skal være.         

Taktisk

Vi arbejder på Haarby med kampen mod modstanderen og kampen med sig selv. Det handler om at vise overskud og om at analysere modstanderens træk for at kunne lave et modtræk. Der er fokus på at slå de rigtige slag på det rigtige tidspunkt og på at give den rigtige feedback for at få den næste vigtige sejr - én bold af gangen. 

Videoanalyse af sig selv og andre er en stor del af moderne sport. Det har også en central placering i træningen på badmintonlinjen. Vi tegner og fortæller for at blive bedre til at forstå modstanderens og egen bevægelse på banen. 

Den taktiske træning handler om arbejdet med den individuelle spiller, og om hvordan vi gør hinanden bedre som holdkammerater i en sund feedback kultur. 

Teknisk

Benarbejde og slagteknik er centralt i badmintonsporten. Gentagelser gør mester, og derfor arbejder vi målrettet med slagteknik og benarbejde gennem hele året. Den rigtige progression og volume gør den tekniske træning til en vigtig spiller i udviklingen af dine badminton evner, året igennem. 

Video af positur, slagteknik og benarbejde bruges til at videreudvikle tekniske færdigheder. Vi viser og finder i fællesskab de steder, hvor du kan forbedre dig - om det er rotationen i håndleddet ved en maskeret clear eller mødet med fjerbolden ved nettet, for at placere det perfekte netdrop.    

Fysisk

Badminton er en højintensiv idrætsgren, der stiller store fysiske krav til udøveren. En sportsgren, hvor kondition, udholdenhed og muskelstyrke baner vejen for sejr. Kim Lindharth (Cand.Scint. Idræt & Sundhed) med mange års erfaring som fysisk træner er tilknyttet badmintonlinjen. Kim udgør rygraden af den fysiske træning på tværs af idrætsgrenene og assisterer også med skadesforebyggende øvelser, til dem der har brug for det. Som i alle andre aspekter af sport på Haarby Efterskole, handler det om, at du har lysten til at blive bedre - så vil vi hjælpe dig til at nå dine mål.  

Kampe 

Vores ambition er at stille op i både hold- og individuelle turneringer. For os på Haarby Efterskole handler det om at matche turneringer med spiller og hold. Vi vælger de turneringer, der passer til vores spillere og det niveau, de har. På den måde tror vi, at alle får mest ud af kampene og skaber den bedste udvikling for dig som spiller.

Sportsrejse

I efteråret tager vi på en fælles sportsrejse til et sted i Europa, hvor vi skal styrke fælleskabet og træne en masse badminton.

Besøg os

Hør mere om Badmintonlinjen til en af vores Åbent Hus-dage! Hold øje med tidspunkterne under "Besøg os".

Træneren

Anders bliver din ‘partner in crime’.

Anders Noer bliver din badmintontræner. Anders har spillet badminton siden han var 7 år, har været ungdomstræner i TPI og er netop nu igang med at dygtiggøre sig endnu mere på træneruddannelsen hos Badminton Danmark.  

Anders om badminton
3 ting der fylder meget i min badmintonfilosofi:

1. Badminton er en balancesport. En stor del af spillet handler, som alt andet her i livet, om indstilling. Jeg elsker at arbejde med personlig udvikling og "kampen mod sig selv" på banen. 

2. Følelsen af fællesskab i en "vibrerende" badmintonhal er noget af det bedste, jeg ved. Et fedt kampråb kan skræmme selv den bedste modstander ned under gulvbrædderne. 

3. Godt benarbejde og god bevægelsesdynamik. Bevægelse og benarbejde er et af mine helt centrale fokusområder. Der er intet som godt benarbejde til at skabe flow og dynamik i badmintonspillet. Hos mig er benarbejde noget, man drømmer om om natten.

Haarby Efterskole - Assensvej 8 - 5683 Haarby

E-mail: he(at)haarbyefterskole.dk

Tlf.: 64 73 33 10

instagram