Se facebook opslag

Svar på stort og småt

Frequently Asked Questions - Her finder du svarene på ofte stillede spørgsmål omkring Haarby Efterskole, og hvordan det er at gå på skolen. 

Hvilke sportslinier findes der på HE?

Håndbold, Fodbold, Badminton og Dans

Alle linjer optager både drenge- og piger.

Læs meget mere om sporten på HE her.

Hvor mange timers sport får jeg om ugen?

På HE elsker vi sport, og vi træner vores linieidræt 3 gange om ugen. Oven i det har du valgidræt 2 gange om ugen, morgenløb hver morgen, kampe, styrketræning og en hel masse mere.

Så vi håber, at DU også elsker sport?

Kan man vælge sporten fra?

NEJ, hos os skal alle have sport hver dag, og sport fylder rigtig meget i vores hverdag. Du skal træne på din linje 3 gange om ugen hele året. Derudover skal du have valgidræt 2 gange om ugen hele året. Så der er sport hver dag.

Vi har også morgenløb hver dag, og der er obligatorisk triathlontræning i en del af året, så du skal brænde for sport!

Tager HE på skitur?

JA, på HE elsker vi skisport, og hvert år drager hele skolen afsted til et alpint skisportssted. Vi dyrker kun den alpine del, dvs. vi står ikke på langrend, men holder os til slalomski og snowboard.

Hver dag er der obligatorisk skitræning.

Læs mere om skituren her.

Hvordan bor eleverne på HE?

På HE bor vi side om side på 2, 3 og 4 mandsværelser. Drenge- og pigeværelserne er blandet. Dvs. alle bor "side om side" med kort afstand til naboerne, og det skaber en tæt og familiær boform, hvor alle ser alle... I alt har vi plads til 120 elever.

Hvor meget sprog SKAL jeg have?

HE er både en idrætefterskole OG en sprogefterskole, så du skal også brænde for fremmedsprog. Du kan have op til 3 fremmedsprog. Vi er også Cambridge Center og certificeret Goethe tysk undervisningssted.

Læs mere om sprog på Haarby Efterskole.

Hvilke klassetrin kan man tage på efterskolen?

På Haarby Efterskole kan du kun tage 10. klasse.

Hvad med weekend og ferie?

Mange weekender på efterskolen bruges til arrangementer, men der er selvfølgelig også weekender, hvor du kan vælge at tage hjem fra skolen. Du har ret til at være på skolen i alle ugens 7 dage, bortset fra de ferier, hvor skolen har lukket.

I weekenderne sker der en masse spændende ting, det kunne fx være en weekend med Melodi Grand Prix på programmet, eller hvad med en truckerweekend med armlægning og burger med brun sovs?

Ferierne er typisk de samme som i folkeskolen.

Læs mere om livet på Haarby i weekenderne her.

Skal jeg lave lektier...?

JA!

På Haarby tager vi den boglige undervisning meget seriøst, så selvfølgelig forventer vi, at du laver dine lektier, og at du har lyst til at arbejde seriøst med de boglige fag. En meget stor procentdel af vores elever fortsætter på de gymnasiale ungdomsuddannelser, og det vi vi gerne gøre vores elever helt klar til.

Derfor har vi også fokus på studievejledningen.


Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os her.

Haarby Efterskole - Assensvej 8 - 5683 Haarby

E-mail: he(at)haarbyefterskole.dk

Tlf.: 64 73 33 10

instagram