Fodbold

Haarby Efterskole fodboldlinien
Fodbold på Haarby er delt op i drenge- og pigefodbold, og begge grupper træner 3 gange 1 1/2 time om ugen.

Drengefodbold
På Haarby Efterskole starter fodboldlinien for drenge op hvert år med 30 spillere, der efter de første 6 træningspas deles op i to trupper efter niveau for at tilgodese udviklingen af den enkelte fra det niveau, som er opnået efter at have deltaget i fodboldtræning i ungdomsrækkerne og spillet kampe i DBUs turneringer.

Vi træner 3 gange om ugen af 90 minutters varighed under instruktion af en DBU-uddannet træner med minimum UEFA B-licens, hvor der i træningen sættes fokus på det taktiske, tekniske, fysiske og mentale i fodboldspillet. Et typisk træningspas starter naturligvis altid med opvarmning, og her er bolden oftest med. Generelt kan man sige, at bolden er vigtigste værktøj i træningen, hvor vi som et minimum altid har mindst en bold pr spiller. Lysten til og interessen for fodbold er nødvendigt for at blive optaget på fodboldlinien.

Resultatorieret deltager vi i Skoleligaen, der er en turnering for de bedste skolehold i Danmark samt Fyns- og Danmarksmesterskaberne for efterskoler både indendørs og udendørs. Bedste resultat i skoleligaen er en kvartfinale 2009 og i Efterskolernes DM en sølvmedalje i 2006 efter tabt straffesparkskonkurrence…

På fodboldlinien er vi ikke bange for at sætte overliggeren højt, og vi ønsker altid at se mulighederne frem for begrænsningerne.

Trænere på drenge fodboldlinjen er Martin Svane og Claes krogh

Pigefodbold
Pigefodbold på HE er seriøs, varieret  og sjov træning 3 gange 1 1/2 time hver uge hele året.

Med bolden i centrum vil vi arbejde med tekniske, taktiske og fysiske aspekter af spillet, hvor der vil være fokus på både individuelle og kollektive færdigheder. I vinterhalvåret vil vi bruge et antal undervisningsmoduler på teori med relation til fodboldspillet. Alle elever skal i løbet af skoleåret i mindre grupper stå for planlægning og gennemførelse af mindst et undervisningsmodul.

Udendørs deltager vi i Efterskoleturneringen (kval til efterskole-DM) og typisk i Skoleligaen, som er en landsdækkende turnering for de bedste skolehold. Ligeledes spiller vi træningskampe mod andre efterskoler og lokale klubber. Indendørs vil vi deltage i træningsstævner samt FM for efterskoler (DM-kval).

Kluberfaring er selvfølgelig en fordel men ikke noget krav.

Vi har vores eget udendørs anlæg umiddelbart ved siden af skolen, som er et af Fyns flotteste med bl.a. en bane med vintergræs og lysanlæg og en bane med sommergræs, så vi har mulighed for at træne ude hele året uafhængigt af vind og vejr.

Træner på pige fodboldlinjen er Carsten Pedersen