• Ny badmintonlinje på Haarby Efterskole
  • Glade elever på Haarby Efterskole
  • Håndboldlinjen på Haarby
Se facebook opslag

Rasmus fortæller om hverdagen på HE


Hverdagen starter kl. 6:30, idet "sød musik" strømmer ud af vækkeuret. Jeg indrømmer det blankt: jeg er ikke noget morgenmenneske, så det tager mig et godt stykke tid at samle kræfter nok til at stå ud af sengen. Når det er gjort, er det ellers bare med at komme i tøjet og så af sted på morgenløb. Mellem 6:45 og 7:00 skal vi have været nede ved vendepunktet og blive krydset af.
Efter morgenløb er det altid rart med et bad, og efter det er jeg omsider blevet vågen nok til at spise morgenmad. Mellem 7:30 og 7:50 er der morgentjek på samtlige værelser. For at "bestå" dette skal sengene være redt, gulvet fejet, og der skal for alt i verden være luftet ud - det er livsnødvendigt, hvis man ikke vil omkomme af iltmangel...
Kl. 8 starter første time - og kl. 9:30 er der pause med formiddagsmad.
Kl. 10 er der formiddagssamling med fællessang, og selv om man ikke er en gudsbenådet sanger, er det en stor fornøjelse, og jeg forlader aldrig formiddagssamlingen i dårligt humør. Tyve minutter senere er det tilbage til skolebænken til en ny lektion, og på slaget 12 sætter vi os til bords for at indtage dagens varme måltid.
Kl. 13 tager vi hul på næste etape af den faglige indlæring, og efter denne er der eftermiddagsfrugt. Så er der 2 timer tilbage, hvis man da ikke har fri før. Alle har nogle fritimer i løbet af ugen, alt afhængigt af, hvilke fag man har, og derfor har alle ikke fri samtidig - har man en lang dag, slutter sidste time kl. 17.15. - 5

Efter aftensmaden er der lektietime fra 18.45 til 19.45, og så har vi ellers resten af aftenen fri til sjov, spas og hyggeligt samvær. Endvidere arrangeres der ofte en form for aftenaktivitet af vagtlæreren, hvilket kan variere lige fra div. sportsgrene til Jeopardy og smykkefremstilling.
Kl. 21:45 er det ind på værelserne og kl. 22.30 er det tak for i dag, og lyset skal slukkes.
Som I kan se, er dagene tilrettelagt et langt stykke hen ad vejen, og det kan måske forekomme monotomt. Men det er der selvfølgelig taget højde for. Hver dag har vi nemlig 1 ½ times sport, hvilket giver et lækkert pusterum i alle de fagligt orienterede fag. Og oven i det kommer fritimerne, som jo alt andet lige også er en vidunderlig ting...
Så selvom skemaet umiddelbart ser langt ud, så har vi tilstrækkeligt med pauser, og kombinationen af sport og faglig indlæring gør, at vi altid er i stand til at yde det optimale i undervisningen såvel som til sport.

Malene Kay Hansen fortæller
M
in hverdag på Haarby forløber ganske interessant! Den starter naturligvis med det obligatoriske morgenløb, efterfulgt af et vist antal moduler af delvist selvvalgte fag. Det der kendetegner denne skole er som bekendt sprog og idræt, og da hovedparten af fagene derfor er sproglige, er den sportslige del et skønt afbræk. Alt afhængigt af hvilke fag man vælger, varierer længden af dagen. Hvis man er så heldig at have timer fra 8 til 17.15, har man dog i størstedelen af tilfældene en fritime eller to. Efter aftensmaden har man en times "stilletime", hvor man opholder sig på værelset eller i et klasseværelse og selvfølgelig bruger tiden på lektier!
Resten af aftenen, indtil sengetid kl. 22.30, har vi fri til at lave fælles aktiviteter, eller hvad der nu ellers virker attraktivt.
Men udover det akademiske aspekt, er det også meget vigtigt for mig at fremhæve det sociale på skolen. Atmosfæren og stemningen er helt speciel her, både elever imellem, men bestemt også lærere og elever imellem. Fra elevernes side er der umiddelbart fra starten et stærkt bånd, og der er ingen tvivl om, at man efter ganske kort tid, føler sig halvt afhængig af kammeraternes selskab.
Fra lærernes side er der en forståelse og gensidig respekt, der gør det 
muligt også at kunne lave sjov med dem, og dette gør at vi skaber en 
tilknytning til dem. Deres dedikation til samtlige elever gør, at vi føler, 
at vi kan snakke med dem om eventuelle problemer, og ved at de vil lytte og hjælpe.
Hverdagen er ret struktureret, og man falder hurtigt ind i en vant rutine, der på sin vis udbyder en form for tryghed. Men skolen er også god til at planlægge nogle tiltrængte pauser fra hverdagen. Nogle ting der gør, at vi efter sådan en pause igen er klar til at tage hul på hverdagen.

Haarby Efterskole - Assensvej 8 - 5683 Haarby

E-mail: he(at)haarbyefterskole.dk

Tlf.: 64 73 33 10

instagram