• Idrætslinje og studieretning på Haarby Efterskole

Din genvej til et forspring

Haarby Efterskole er en 10. klasses efterskole for dig, der ønsker et 10. skoleår med fokus på faglig og sportslig udvikling. Undervisningen er på et højt fagligt niveau, og alle elever har op til 3 forskellige sprogfag og 10 timers sport hver uge. Så på Haarby Efterskole har du alle muligheder for at styrke din faglighed, dyrke en masse sport og blive en del af et super fællesskab. Alt sammen noget, der udvikler dig som menneske og giver dig et lille forspring til fremtiden.

Vi vil udfordre dig – både på banen og i klasseværelset. Vi har et fedt læringsmiljø, hvor du vil blive udfordret hver dag – uanset om det er i engelsktimen eller på grønsværen! Derfor har vi sammensat en efterskolepakke, der består af en kombination af en faglig studieretning OG en linjeidræt.

Vælg en studieretning
Vi ser det som en af vores vigtigste opgaver at guide vores elever videre i livet – og give dem et lille forspring til fremtiden. Derfor skal du vælge én af vores faglige studieretninger:

Vælg en idrætslinje
Vi elsker sport, og det forventer vi også, at du gør. Derfor skal du vælge en idrætslinje, når du melder dig ind på Haarby Efterskole. Sporten er omdrejningspunktet på skolen, og du træner hver dag, enten på din linje eller på valgidræt. Vi har 4 idrætslinjer:

Som elev på Haarby Efterskole skal du altså vælge både en faglig retning og en linjeidræt!

Fællesskab
Vi har plads til 120 elever, der bor på moderne to-, tre-, eller fire-sengs værelser. Værelserne er indrettet i fire afdelinger, hvor drenge og piger bor dør om dør. Det betyder, at alle kender alle, og at vi har stort fokus på det sociale. Fællesskabet er grundstenen i vores hverdag, og vi dyrker det.

"Det fedeste har været at få så mange gode venner. Venner som man næsten vil gå så langt som at sige, man elsker. Selvom det ikke er et ord, jeg bruger så tit" (elevcitat)

Faglighed
Vi ser det som en særdeles vigtig opgave at tilrettelægge og fremme et læringsmiljø, hvor du tilegner dig faglig viden på et højt niveau og en større indsigt i dine egne kompetencer og læringsstrategier.

Derfor får du - udover
 de lovpligtige standpunktskarakter - ikke karakterer for det skriftlige arbejde. I stedet er fokus rettet mod formativ vurdering, hvor du sammen med læreren og dine klassekammerater evaluerer egen læring. Altså vil du få feedback og feedforward, som skal anvendes til at forbedre opgaven.

Læs mere om arbejdet med formativ vurdering.

Idégrundlag
Vores idégrundlag bygger på værdier som anerkendelse, udfordring, og refleksion.

På Haarby Efterskole ruster vi dig til de vigtige valg, du skal træffe for at finde retning for dit videre liv. Vi vil klæde dig på til det faglige, til det sociale og til at tage beslutninger, som giver mening for dig selv.

I vores undervisnings- og læringsmiljø lægger vi stor vægt på:

• At styrke din faglige udvikling og skabe plads til fordybelse
  • At øge din lyst og dit mod til at lære og være
  • At skabe forståelse for det at være samfundsborger i et globalt perspektiv
  • At være i dialog omkring meninger og holdninger til ”det sunde liv”
  • At tilbyde gode oplevelser med sprog og sport

Et år på HE er din genvej til et forspring!

Aktiv fritid
I din fritid på efterskolen indgår dage, hvor skolen arrangerer en række fællesaktiviteter, som for eksempel idrætsturneringer, temadage eller gæster udefra, der holder foredrag om aktuelle emner. Det sker også, at vi i samlet flok cykler en tur til stranden. Du kan selvfølgelig også spille fodbold, danse, træne dit put, eller hvad med en gang strandhåndbold med vennerne...?

Kreativiteten er vigtig
Det er vigtigt for os, at du og de andre elever får styrket jeres kreative sider. Hvert år tager vi 6 dage ud af kalenderen, hvor skolen står sammen om et fælles, kreativt projekt som for eksempel musical, teater og dans. I denne periode vælger du ud fra egen interesse: drama, musik, kostumeværksted, scenografiværksted, make up, PR, lyd osv. Kreativt projekt munder ud i en stor forestilling, som opføres for blandt andet familie og gamle elever.

Se vores folder om Haarby Efterskole.

Brug for leveregler

Selvom vi i mange sammenhænge opfatter os som en stor familie, så er efterskolefællesskabet en kæmpe forskel fra rammerne i en familie derhjemme.

Der er nødt til at være et sæt leveregler, når vi er så mange på samme sted. Men som udgangspunkt fungerer så mange mennesker ikke uden, at grundreglen er at bruge sin sunde fornuft. Vi har selvfølgelig et sæt leveregler, som danner rammer om Haarby Efterskole. Disse leveregler tager udgangspunkt i vores værdigrundlag, hvor et dilemma altid er individet overfor fællesskabet.

Vi har få regler som er helt ’firkantede’ og andre som vi altid forholder os pædagogisk til. Vi forsøger altid at træffe afgørelser, som bringer læring til den enkelte, og som tydeliggør efterskolens rammer.