• Idrætslinje og studieretning på Haarby Efterskole

Fællesskab og venskaber

Efterskolelivet er på mange måder anderledes end det, du er vant til. For de fleste er det en stor omvæltning pludselig at skulle dele hjem med 119 andre unge. Derudover er der nye leveregler, vaner og nye lærere.

"Man har slet ikke oplevet fællesskabet, før man kommer her. Alle her vil dig gerne. Jeg tror ikke, der er nogen, der ikke føler sig velkommen"
(elevcitat)

Vi forsøger gradvis i løbet af de første dage at tilvænne dig dit nye hjem, din nye hverdag og til nye kammerater.

Hvad vil det sige at være efterskoleelev på Haarby? Hvordan fungerer hverdagen? Hvilke forventninger har skolen til eleverne?

- nogle af disse spørgsmål besvarer vi i intro-dagene.

De første dage byder bl.a. på:

• leg & sport
  • kreative opgaver
  • fællessang & historiefortælling
  • information om skolen
  • overnatning uden for skolen med lejrbål, hygge og samvær

Vigtigst af alt handler de første dage om at du og de andre elever indbyrdes lærer hinanden at kende. Først på værelset, så i kontaktgruppen, dernæst i stamgruppen og til sidst alle de andre elever på skolen.

"Det er så dejligt at arbejde på en skole, hvor eleverne ”elsker” hinanden. Det er et stort ord, men der er ikke andre ord, der dækker" (lærercitat)